Camping LaWeDa in Schoonoord, Drenthe

De geschiedenis van "Camping LaWeDa" gaat terug naar begin jaren '60. Op 4 september 1963 is de camping gestart. In deze tijd besloten 3 buren, die met een nogal groot uitgevallen tuin zaten, om een camping op te richten.Deze 3 buren, fam Lammerts, fam Weggen en de fam Dam hebben van deze 3 tuinen een camping gemaakt. Over de naam werd lang nagedacht en men kwam uiteindelijk uit op "LaWeDa". Er is simpelweg gekozen voor de eerste letters van de namen van de oprichters. (LAmmerts, WEggen en DAm)

Nadat de grond was ingezaaid met gras en er bebossing was geplant, moesten er nog sanitaire voorzieningen gemaakt worden. Er was gekozen voor een eenvoudig toilet unit met 2 toiletten en 2 koude douches. Voor die tijd erg luxe. De klanten konden komen.... en ze kwamen.

Favoriet waren en zijn de wandel en -fietsroutes door de prachtige Drentse bossen en heidevelden.Ook een bezoek aan museumdorp Orvelte, openluchtmuseum "Ellert en Brammert" en het Noorderdierenpark in Emmen mocht niet ontbreken.

Al snel ging de fam Dam verhuizen en het huis en de camping werd gekocht door de fam Jelies. In deze jaren '70 '80 is het toiletgebouw verbouwd, zodat er ook warm gedouched kon worden. Een hele verbetering voor de gasten die iets luxer wilden kamperen. In de Jaren '90 is het deel van de fam Jelies en Weggen overgegaan naar de fam de Lange, dochter van Lammerts, zodat de camping nu in beheer is door eigenaar Miny Lammerts en Hein Bijvank.

Het sanitair bestaat uit een gebouw met de toiletten. Er zijn 4 damestoiletten, 3 heren toiletten en een urinoir. Tevens is er een stortplaats voor het chemisch toilet. De wasgelegenheden zitten in het andere gebouw. Deze bestaat uit een 4 douches en 2 wasplaatsen met warm water.Ook kunt u hier warm water verkrijgen om af te wassen. Alle kampeerplaatsen op de camping zijn voorzien van elektra.

Tarieven

Klik hier voor de tarieven.

Genoeg te beleven in de omgeving!

Kom genieten van alles dat de camping en omgeving u biedt. Onze camping is in de provincie Drenthe. Voor de kinderen volop vertier op de camping en vele mogelijke kinderuitjes. Of lekker winkelen in één van de leukste winkelsteden in Nederland. En natuurlijk de vele wandel- en fietsroutes door het mooie Drentse landschap. De vakantie fietst voorbij.

Over Camping De Kleine Reus

Camping LaWeda is een camping voor jong in oud in het Drentse Schoonoord. We hebben 40 staanplaatsen met ruime kampeerplekken.

   

Adres

Camping De Kleine Reus
Slenerweg 31
7848 AD Schoonoord
Telefoon 0591-223070

info@campingdekleinereus.nl
www.campingdekleinereus.nl

Reserveren kan per mail of bellen.

Facebook

Search